LIBERECKÝ BUSINESS CLUB PODRUHÉ ZASEDAL V CLARION GRANDHOTELU ZLATÝ LEV

7. prosince 2011

„Staré normy padají, náš svět se někam řítí, podoben expresu, v němž se za okny cestujícím smývá výhled. Čeká nás docela jiná doba,“ řekl v úvodu svého pozoruhodného vystoupení PhDr. Jan Šolc, vysokoškolský pedagog, někdejší poradce prezidenta republiky a bývalý předseda Etického fóra ČR. Ten byl hlavním hostem druhého setkání libereckého Business clubu, které se uskutečnilo v krásném prostředí Clarion Grandhotelu Zlatý Lev.

PhDr. Jan Šolc hned v úvodu připomněl, že se stává takřka zákonitostí, že přibližně každé dvacetiletí a brzy snad i desetiletí přináší docela nová témata a nutné, nezřídka systémové změny. „Spojené státy za posledních deset let ztratily v řadě odvětví svou prioritu, dominantní postavení. Uvědomují si, že pokud chtějí zůstat směrodatnou velmocí, musejí změnit postoj především k třetímu světu, změnit častý povýšenecký a arogantní postoj,“ uvedl Šolc. To spustilo debatu o budoucnosti světa a politicko-ekonomických i společenských prioritách jednotlivých velmocí.

Na diskusním fóru promluvil také Ing. Miroslav Souček, ředitel Clarion Grandhotelu Zlatý Lev, který přítomné seznámil s historií i budoucností hotelu a pozdvihl spolupráci s Business Clubem CZ. „Jsme rádi, že se na půdě našeho hotelu uskutečňují i tak vážné akce, jako jsou diskuse na globální politicko-hospodářská témata. Těší nás zájem podnikatelů i etablovaných osobností a pevně věřím, že se tato setkání stanou tradicí,“ řekl závěrem Miroslav Souček.

Pro další informace mne prosím neváhejte kontaktovat:

Jan Burian, tiskový mluvčí CPI Hotels, a.s.; Mobile: +420 606 638 146; Email: jan.burian@cpihotels.com